Wie zijn die mensen die met zoveel liefde, kennis en lef werken aan het nieuwe bourgondische Brabant? Ontmoet de makers en laat je door hen inspireren.
Biologisch of vega? Tomaten uit Nederlandse kas of uit de Spaanse volle grond? Wat is er duurzamer? Dat wil de Brabantse ondernemer Oscar de Vries in kaart brengen met zijn start-up Yopla. Op ingrediëntniveau berekent hij de klimaatimpact van producten.
Voedselbossen zijn goed voor de biodiversiteit, stimuleren een gezond bodemleven en leveren een breed scala op aan gewassen en smaken. Tegelijkertijd kan dat brede scala aan producten ook een nadeel zijn.
Het Koning Willem I College heeft in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy (founder Dutch Cuisine) de eerste niveau 4-opleiding Gespecialiseerd kok Dutch Cuisine ontwikkeld.
De Groene Bourgondiër draait om samen eten als middel voor verbinding en dialoog. Op die manier brengt deze Bossche club van groene goeddoeners hun netwerk in actie.
PeelPioneers verwerkt sinaasappelschillen tot waardevolle ingrediënten voor de foodindustrie. Door upcycling is dit bedrijf een schakel tussen begin en einde van de voedselketen.