Chefs van de toekomst

Door: Redactie | Leestijd: 1 minuut

Als we op een verantwoorde manier willen genieten van goed eten, is het belangrijk dat de chefs van de toekomst goed worden opgeleid.

Het Koning Willem I College heeft in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy (founder Dutch Cuisine) de eerste niveau 4-opleiding Gespecialiseerd kok Dutch Cuisine ontwikkeld. Hier leren studenten wat echt voedsel is, waar het vandaan komt, wat ze ermee kunnen doen en wat voedsel met hunzelf kan doen. Daarbij leren de studenten de Nederlandse eetcultuur beter kennen én te koken met Nederlandse producten. 

Quote

“Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Plantaardige producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).”

Scroll terug naar boven