Wat zoek je?

Categorieën
Tags
Auteurs

3 resultaten

Oscar de Vries

| Door: Maaike de Reuver | Leestijd: 2 minuten
Oscar de Vries

Biologisch of vega? Tomaten uit Nederlandse kas of uit de Spaanse volle grond? Wat is er duurzamer? Dat wil de Brabantse ondernemer Oscar de Vries in kaart brengen met zijn start-up Yopla. Op ingrediëntniveau berekent hij de klimaatimpact van producten.

Lees meer

Ontmoet Marieke Vanthoor van Boslekker

| Door: Maaike de Reuver | Leestijd: 2 minuten
Ontmoet Marieke Vanthoor van Boslekker

Voedselbossen zijn goed voor de biodiversiteit, stimuleren een gezond bodemleven en leveren een breed scala op aan gewassen en smaken. Tegelijkertijd kan dat brede scala aan producten ook een nadeel zijn.

Lees meer

Bas van Wieringen

| Door: Maaike de Reuver | Leestijd: 3 minuten
Bas van Wieringen Bas van Wieringen

PeelPioneers verwerkt sinaasappelschillen tot waardevolle ingrediënten voor de foodindustrie. Door upcycling is dit bedrijf een schakel tussen begin en einde van de voedselketen.

Upcycling

Scroll terug naar boven