Herenboeren
Samen duurzaam voedsel produceren
Geert van de Veer is een Brabantse foodpionier die het verschil weet te maken. Met zijn concept Herenboeren geeft hij mensen, ons, de regie terug over het eten op ons bord.
De eerste Herenboerderij werd in 2016 jaar opgericht in het Brabantse Boxtel. Inmiddels zijn er al 22 herenboerderijen verspreid over Nederland, waarvan 5 in Brabant. Samen maakt dat al meer dan 9000 mensen Herenboer. Iedereen mag meedoen. Maar wat houdt het eigenlijk in om Herenboer te zijn?
Herenboer(in)
Als Herenboer ben je eigenaar, ondernemer, producent en consument van je éigen boerderij. Deze boerderij (jóuw boerderij) produceert verse groenten van het seizoen, fruit, eieren en – voor wie wil – ook af en toe vlees. Zo pak je de regie terug op zoiets belangrijks als je eigen eten. Behalve lekker en gezond, is dat ook nog eens leuk en leerzaam.
Als Herenboer ben je met +/- 250 andere huishoudens mede-eigenaar (coöperatielid) van je eigen Herenboerderij. Er zijn meerdere boeren in dienst die als agrarisch bedrijfsleider de boerderij aansturen. Een bestuur vertegenwoordigt de leden.